Pilgrimslöpning

15 juli, 2011

Om äventyret

Jag hade kompisar som hade sprungit tvärs över USA och  från Italien upp till Nordkap. Jag var nyfiken på om jag också kunde klara att springa flera dagar i rad och tillryggalägga en längre distans. Valet föll på pilgrimsleden från Karlstad till Trondheim, en tur på cirka två veckor. Jag packade mig löparryggsäck och gav mig av. 

Läs om hela äventyret här

Övervinna rädslor

Jag var rädd för att bli fast på fjället när det var kallt och packade därför med mig både sovsäck och aluminiumfilt, för att kunna hålla värmen. Jag var också rädd för att inte hålla, att få blåsor med mera, men det finns bara ett sätt att ta reda på om jag håller – genom att prova! Jag skrev aldrig på min blogg att jag gav mig av, jag ville inte att någon skulle veta vad jag gjorde, om jag misslyckades…

Resultat

Jag kom fram till Trondheim efter att ha snittat 47 kilometer per dag. Förutom att jag lärt mig att jag klarade sådana utmaningar fick jag uppleva hur intensivt livet och alla möten blir när jag är ensam, och jag fick känna stoltheten över att klara något jag knappt trodde var möjligt. Det var en känsla som smakade mer! 

Fakta

Pilgrimslöpning

 

datum: 15 dagar i juli 2011

aktivitet: sololöpning på 70 mil från Karlstad längs St Olavsleden till Trondheim

målsättning: att se om jag kunde springa långt, flera dagar i sträck och att uppleva äventyret i att göra det. Det var första gången jag gav mig ut på en långtur över flera dagar.