Världsrekord, 48h på löpband

7 november, 2014

Om utmaningen

Jag hade gjort 201 kilometer som längst på ett 24-timmarslopp innan jag startade löpbandet kl 12:00 onsdagen den 5:e november. Mitt mål var att springa 322 kilometer, 60% längre än vad jag tidigare gjort. 

Läs mer om utmaningen här

Du kan även köpa boken ”Tänk om jag fixar det!”, en bok om mental inställning, genom att höra av dig till mig via kontaktformuläret.

Övervinna rädslor

Jag var rädd för att det skulle göra ont och för att jag skulle bli trött. Jag minns det ögonblick jag insåg ”Det kommer göra ont” och accepterade det. Det var lösningen för att hantera smärtan. Hantera trötthet går utmärkt, bland annat med kaffe, musik, vänner och endorfiner.

Resultat

Jag sprang 322,93 kilometer och satte nytt världsrekord. Närmare 10 000 följde rekordet på webben och TT, TV och radio var där. Framförallt upplevde jag hur det jag gjorde spreds över världen, jag fick hälsningar från Ghana, Australien, Kanada – alla världsdelar utom Antarktis. Känslan av ”det jag gör påverkar världen” ledde till att jag senare sprang genom Iran. 

Fakta

Världsrekord, 48-timmarslöpning på löpband

 

datum: 5:e – 7:e november 2014

aktivitet: springa så långt som möjligt under 48 timmars klocktid.   

målsättning: det gamla världsrekordet för kvinnor var 309,8 kilometer. Det nordiska herrekordet var på 318,54 kilometer. Jag ville slå båda två och se vad som hände med mig när jag sprang längre än 24 timmar, min dittills längsta distans.