Världsrekord, 12h på löpband

7 februari, 2013

Om utmaningen

Det var första gången jag vågade stå officiellt och säga att jag skulle göra något som jag nästan inte vågade. Frågan jag utmanade var – vill jag låta mitt liv styras av rädsla? Svaret blev – nej. Jag vill leva för det jag vill åstadkomma. 

Läs om hela utmaningen här

Övervinna rädslor

Jag var inte rädd för sträckan, den visste jag att jag borde klara. Jag var rädd inför att stå framför en massa människor och låta dem vara med oavsett om jag lyckades eller inte. Jag var rädd att inte kunna gå till jobbet dagen efter, om skammen för ett misslyckande skulle vara stor. Lösningen blev att använda mental träning och se framför mig hur jag lyckades. Med det i bagaget vågade jag trycka på startknappen och låta alla som ville vara med.

Resultat

Jag sprang 107,49 kilometer och satte nytt världsrekord. Den största upplevelsen var inte rekordet i sig; det var alla de hundratals personer som kom till Actics gym och hejade på mig, all värme som strömmade emot mig från de 10 000 personer som följde rekordet på internet och de 481 e-mail med ”Grattis” jag hade fått från människor över hela världen, när jag kom hem. Jag upplevde att det inte bara var okej att stå i centrum – det var helt underbart! Framförallt var det underbart att se att när jag lät mig själv lyckas, fick andra kraft att göra detsamma. Bland annat satte elva personer egna personliga rekord när de sprang bredvid mig under dagen. 

Fakta

Världsrekord, 12-timmarslöpning på löpband

 

datum: 7:e februari 2013

aktivitet: springa så långt jag kan på löpband, från klockan sju på morgonen till klockan sju på kvällen

målsättning: sätta nytt världsrekord. Det existerande var 93,43 kilometer.  Men framförallt handlade det om att våga stå inför människor, oavsett om jag kommer lyckas eller misslyckas.