START
OM KRISTINA PALTÉN
FÖREDRAG
COACHNING
ÄVENTYR
  ALONE THROUGH IRAN 2015
  VÄRLDSREKORD 2014
  OM LOPPET
  I MEDIA
  GÖTA KANAL - ISKALLT UPPDRAG 2014
  MIKLAGÅRD TILL STADSGÅRD 2013
  VÄRLDSREKORD 2013
  PILGRIMSLÖPNING 2011
  ATT SEGLA SITT EGET HAV 2011
  ACONCAGUA 2008
  KRONOLOGI
ULTRALÖPNING
FILM & POD
BLOGG
REFERENSER
BILDER/PRESS
GÄSTBOK
SKRIVET
PRESSMEDDELANDEN
LÖPBANDSMYS!
Onsdag den 5:e november 2014 klockan 12:00 till fredag den 7:e november kl 12:00 är det dags att sätta världsrekord på 48 timmars löpbandslöpning. Sugen på fredagsmys? Kom och mys på Actic i Kista fram till fredag kl 12:00 eller följ livesändningen här!

Fotograf: Daniel Gual

LIVESÄNDNING
Det blev 322,93 km på 48 timmar löpband. Nytt världsrekord!
För kommentarer och mer gå in på Actic Kista Facebooksida

EN KRONA PER KILOMETER?

Fotograf: Johnny Haglund
Bergans stöder Mountain People som bland annat bygger skolor i Nepal. Det finns saker i livet som är viktigare än löpning och jag vill därför bidra till Mountain Peoples arbete. Om du sätter in ett bidrag på BG 5818-3575 så dubblar jag ditt bidrag och skickar sedan vidare till Mountain Peoples konto i Norge. Samtidigt som du sätter in ett bidrag, skicka ett mail till organisationens eldsjäl David Durkan så får du ett julkort från organisationen. Efter insamlingen avslutats kommer totalsumman samt givare att publiceras på den här sidan. Kom därför ihåg att ange ditt namn på insättningen.

DET KOMMER EN BOK!
En långlivad dröm går i uppfyllelse genom det här Världsrekordförsöket - jag skriver min första bok. Boken handlar om mentala utmaningar och hur jag hanterar dem. Hur långt kan jag springa? Var kan jag nå i livet om jag saknar begränsningar? Det jag lärt mig via ultralöpning kan lätt tillämpas på andra delar av livet. Vill du veta hur? Skicka mig ett mail så får du ett nyhetsmail när boken släpps.

SPONSORER
Actic ställer upp med fantastiskt engagerad personal som kommer vara med dygnet runt för att ordna allt kring försöket. Jag får kunglig behandling i form av massage och omsorg på alla plan. Framförallt tycker folket på Actic att det här är kul - och jag är enormt tacksam och glad för att jag får göra det här just på Actic! Utan er hade det inte varit möjligt!

"Krutgubben" alias Joakim Petersson, platschef på Actic Kista nedan

Anita förser mig med fantastiskt mjuka och tunna underbyxor som jag använder som shorts. Byxorna är egentligen avsedda att använda under ridbyxor och har därför inte sömmar på ställen som skulle kunna skava obehagligt. De sömmar som finns är extremt platta och materialet är tunt, svalt och andas. Med Anita hoppas jag springa svalt och skavsårsfritt!

Fotograf: Daniel Gual
Bergans är en permanent sponsor för mig. De förser mig med snygga, sköna och praktiska kläder som jag använder när jag föreläser. När jag kom på tanken att sätta världsrekord på 48-timmarslöpning på löpband tänkte jag "Bergans har inte löpkläder för inomhusbruk, jag ringer och berättar vad jag ska göra ändå" utan större tankar på någon vidare fortsättning av det. Förslaget jag fick var "Vill du springa i vår Soleie-serie?". Jag insåg det genialiska. Jag springer alltid i ullsockar, för att undvika blåsor och skavsår. Varför inte klä överkroppen i den tunnaste, finaste merinoull som finns? På så vis hoppas jag undvika skavsår även på överkroppen. Att tröjorna dessutom finns i en massa glada färger gjorde det hela än roligare.

Jag vet att det blir varmt att springa på löpband. Kläderna blir dyblöta av svett och värmen gör att det blir tyngre att springa. Ett sätt att komma förbi detta hinder är att kyla kroppen. Framförallt ger det bra effekt att kyla huvudet. Frågan var hur jag skulle lyckas med det. Ja hade tänkt vira in isbitar i en handduk och lägga runt nacken. Då missar jag huvudet, men blir någorlunda kyld. När Flipbelt erbjöd mig att använda deras produkter var saken klar - det är bara ta den smarta extrafickan, snurra fast den runt hästsvansen och huvudet, och stoppa in isbitar i fickorna. Tadam! Perfekt kylning för huvudet!


Under Världsrekordförsöket är 11 domare och vittnen, en tävlingsledare och en massör på plats, dygnet runt, för att se till att allt fungerar och går korrekt till. Dessa fantastiska människor som satsar både fritid och semester för att vara med behöver självklart få mat. De får god, näringsriktig och styrkande mat levererad dygnet runt, direkt från Factory som drivs av Food by Coor. Ställa upp med det var en självklarhet för denna dedikerade restaurang!

Runner´s Gear förser mig med energi för hela försöket. Det är magidrycken "Perpetuem" som ska få mig att springa i oändlighet. Perpetuem är känt i ultrakretsar för sin förmåga att leverera stabil energi under lång tid och även för att verka så att magen håller sig i styr. Runner´s Gear bjuder dessutom på "Anti-Fatigue" kapslar som motverkar trötthet i benen. Dessutom medverkar Runner´s Gear till att filma hela Löpbandsmyset för att ha korrekt dokumentation till Guinness World of Records!INBOKADE DATUM
17-11-15
Pressträff, Bonniers nya författare 2018
Urband Deli, Sveavägen
Stockholm
17-11-19
Föreläsning "Ensam genom Iran - 184 mil av tillit"
Akademiska Hus, Stockholm
17-11-17--19
Bli hjälte i ditt eget liv
Kurs, mer information här
Mundekulla Retreatcenter
17-11-24
Föreläsning, "Ensam genom Iran - 184 mil av tillitr"
Akademiska Hus, Umeå
17-11-25
Föreläsning "Att våga"
Föreningen Gestalt i Organisation
Sigtunastiftelse
17-11-30
Frukostseminarium, "Kan 184 mils löpning lära oss något om ledarskap?"
Samarbete med Gaia Leadership och Mine
World trade center, Malmö
Anmäl dig här
17-11-30
Föreläsning "Spring för livet - ensam genom Iran"
Upplands Väsby Kommun
17-12-08
Föreläsning, "Ensam genom Iran - 184 mil av tillit"
Akademiska Hus, Uppsala
17-12-12
Föreläsning
TRR, Stockholm
17-12-14
Föreläsning "Den rädda löparen"
Söderköpings föreläsningförening
Info & biljetter
Söderköping

KÖP BOKEN!
Beställ genom att skicka ett mail till kristina.palten@gmail.com eller köp den hos Actic i Kista
Den finns även i Piteå. Ring 0911-34618 om du vill köpa ett exemplar.

"Kristina Palténs bok är det bästa jag har läst vad det gäller mental träning. Tack bästa Kristina för att du har delat med dig av dina unika erfareheter. Läsningen blev min helgs höjdpunkt och boken är en bok som jag kommer att läsa om och om igen."
-Susan Mohseni


Kontakt   Följ mig på
kristina.palten@gmail.com
Eller ring:
0730-244 969
 
Facebook
Twitter